despre clinica cardiobalance curtea de arges

CardioBalance

Cine suntem noi?

Suntem o echipă de medici tineri și entuziaști pe care ne unește o misiune comună: aceea de a oferi servicii medicale de excelența la standarde europene, folosind cele mai performante metode de diagnostic pentru a găsi cele mai bune soluții de tratament pentru afecțiunile dumneavoastră!

Cardiobalance s-a nascut din dorința de a oferi servicii medicale de inaltă calitate în ceea ce privește prevenția, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor cardiovasculare în comunitatea argeșeană.
"Fără compromisuri!" a fost deviza noastră încă de la început. Prin urmare, clinica noastră a fost dotată cu cea mai performantă aparatură medicală de diagnostic, pentru ca tinerii noștri medici să aibă o imagine cât mai clară asupra afecțiunilor dumneavoastră și astfel să vă propună cel mai potrivit tratament.

Însă, așa cum spunea și renumitul medic și academician Iuliu Hațieganu, "medicină este știință și conștiința încălzite de iubire față de oameni." Credem că actul medical nu poate fi desăvârșit fără iubire, blândețe și empatie pentru pacienții noștri! Iar mărturia grijii noastre o reprezintă miile de pacienți care ne-au trecut pragul și care aleg să ne rămână alături an de an.

FAQ's

Întrebări frecvente

Pot să am hipertensiune, fără să am simptome?
DA! Hipertensiune arteriala, atunci cand se instaleaza insidios, este de obicei asimptomatica.

Mai rar, pacientii pot acuza dureri de cap, stari de ameteala, sunete neobisnuite in urechi sau tulburari de vedere. Supranumita si "ucigasul tacut", hipertensiunea arteriala lucreaza "pe ascuns" si poate produce in timp afectarea unor organe tinta, precum inima, creierul, vasele de sange, rinichii sau ochii.

Uneori pacientii, asimptomatici anterior, se prezinta la medic pentru prima oara cu o urgenta hipertensiva, ca de exemplu accidentul vascular cerebral sau disectia acuta de aorta.

Evita acest lucru, realizand un control cardiologic chiar si atunci cand nu prezinti simptome de hipertensiune!
De ce am facut hipertensiune arterială?
Hipertensiunea arteriala este de 2 tipuri: primara si secundara. In timp ce forma secundara de hipertensiune este consecinta unor dereglari endocrino- metabolice diverse, a sindromului de apnee in somn sau a unor patologii vasculare (stenoza de artera renala uni sau bilaterala, coarctatie de aorta), pentru hipertensiunea primara nu se cunoaște o cauza exacta.

Sunt incriminati mai multi factori, ca predispozitia genetica, aportul crescut de sare in timpul vietii, rigidizarea peretilor arteriali, obezitatea, sedentarismul, stressul sau un stil de viata haotic.

Sansele de a face hipertensiune arteriala primara cresc dupa 50 de ani, iar dupa 60 de ani aproximativ 50% dintre noi vom dezvolta hipertensiune arteriala.
De ce să iau tratament pentru colesterol, dacă am analize bune?
Chiar daca analizele tale sunt in parametri normali conform laboratorului, este necesar ca medicul tau cardiolog sa evalueze categoria de risc cardiovascular din care faci parte.

De exemplu, pacientii cu diabet zaharat si afectare de organ tintal sau cei peste 70 de ani sunt la risc foarte inalt de a dezvolta o complicatie cardiovasculara sau cerebrovasculara in urmatorii 10 ani, astfel incat ei trebuie sa aiba un colesterol foarte mic, pentru a scadea acest risc.

Acest lucru nu este semnalat in buletinele de analize si este nevoie de o evaluare cardiovasculara mai amanuntita pentru a putea stabili ce nivel de colesterol este bun pentru tine!
Ce investigații ar trebui să fac dacă am avut un accident vascular cerebral?
Pe langa vizita la neurolog, este necesara si o evaluare cardiologica mai complexa in cazul pacientilor care au suferit un AVC, mai ales daca se suspecteaza o cauza cardiovasculara pentru accidentul cerebral. Prin urmare, se recomanda tuturor pacientilor care au supravietuit unui AVC o consultatie cu electrocardiograma de repaus si ecografie cardiaca, precum si o monitorizare ambulatorie Holter EKG (pentru detectia fibrilatiei atriale asimptomatice) si o ecografie Doppler a vaselor cervicale carotido-vertebrale.

In functie de profilul tau, medicul cardiolog poate sa iti recomande si alte investigatii de specialitate.
În ce măsură îmi afectează alcoolul inima?
Consumul de alcool nu este in general benefic pentru inima ta.

In timp ce un consum moderat de alcool poate creste nivelul colesterolului "bun" (al carui aport in scaderea riscului cardiovascular este incomplet elucidat), in detrimentul creierului tau (creste riscul de declin cognitiv si dementa), un aport excesiv de alcool (zilnic, in cantitati mari) poate sa creasca tensiunea arteriala sau chiar sa conduca la aparitia cardiomiopatiei dilatative, o afectiune severa care slabeste muşchiul inimii si care poate fi fatala in lipsa tratamentului adecvat si a opririi complete si definitive a consumului de alcool!
Bolile de inimă se moștenesc?
Exista boli de inima pentru care exista o predispozitie genetica sau o mostenire din familie, in timp ce altele apar "de novo" la pacienti care nu au un istoric familial semnificativ pentru boala cardiovasculara.

Te sfatuim sa iti faci un control cardiologic de rutina daca parintii sau fratii tai sufera de o afectiune cardiovasculara!